Rätt hastighet + motorbromsa + planera = minskad bränsleförbrukning

Fordonsindustrin jobbar väldigt hårt med att rent tekniskt få ner bränsleförbrukning och att minska skadliga utsläpp.

 

Och med rätt utbildning kan föraren ytterligare spara upp till 20% i bränsleförbrukning och utsläpp av skadliga ämnen. Bara genom att köra på rätt sätt.

 

En utbildning i sparsam körning kan verka lite torr och präktig. Men jag lovar att tävlingsinstinkten vaknar till hos alla väldigt fort! Och det har vi alla nytta av både för miljön och plånboken.

 

I samarbete med Volkswagen och Volvo har jag utbildat mer än 2000 personer i Sparsam körning. Företag, offentlig förvaltning och privatperson-

er i både Sverige och Norge.

Sparsam körning Bra för miljön - bra för ekonomin

SPARCOACHhjälper dig ta kontroll över miljöarbete och distribution

 

Sparcoachkonceptet bygger på tre delar – bränsleuppföljning, motivation och kommunikation i samverkan med utbildning i sparsam körning.

 

En sparcoach hjälper företaget eller arbetsplatsen att utveckla en struktur för förändringsarbetet. En handlings-plan tas fram som bygger på den lokala arbetsplatsen/företagets förutsättningar och på sparcoachkonceptet. Sparcoachen stöder förändringsarbetet under minst ett år. Ett Sparcoachprojekt skall leda till nya rutiner och bestående förändringar av körsättet.

 

Konceptet har utvecklats i samverkan mellan företag och arbetsplatser, sakkunniga inom sparsam körning, miljökonsulter och dåvarande Vägverket.

Copyright © Sundberg & Sundberg AB 2016

Producerad av KAIA Creatives